't Oorhuis

BAHA hoortoestellen

Baha

Baha

BAHA

BAHA BONE ANCHORED HEARING AID. 
BOTVERANKERD HOORAPPARAAT.


GELUID BEREIKT ONS BINNENOOR OP TWEE MANIEREN

  • door middel van luchtgeleiding via de gehoorgang, het trommelvlies en de gehoorbeentjes.
  • door middel van beengeleiding waarbij het geluid direct door de kaak en de schedel naar het binnenoor gaat en het middenoor overslaat.

In de meeste gevallen krijgen mensen met een gehoorverlies een luchtgeleidingshoortoestel aangemeten. Sommige mensen met een gehoorverlies zijn niet in staat van deze toestellen gebruik te maken.

REDEN KAN ZIJN

  • Aangeboren afwijking
  • Chronische oorontsteking
  • √©√©nzijdige doofheid

Het Baha-systeem maakt gebruik van het natuurlijke vermogen van uw lichaam om geluid te geleiden, namelijk debeengeleiding. Voor mensen met gehoorverlies vormt dit een extra route om het geluid te kunnen waarnemen. In plaats van gebruik te maken van de geluidsversterking die meestal plaatsvindt in een gehoorapparaat op basis van luchtgeleiding, gaat het Baha-systeem geheel buiten de gehoorgang en het middenoor om. Het geluid wordt dus om het beschadigde of problematische gebied heen gestuurd en het slakkenhuis wordt op natuurlijke wijze gestimuleerd via beengeleiding. Van daaruit brengt de gehoorzenuw de signalen over naar de hersenen, zodat de persoon het geluid kan horen.

Het Baha-systeem combineert een geluidsprocessor met een opbouw en een klein titanium implantaat. Het implantaat wordt achter het oor met gehoorverlies geplaatst.

  • Een geluidsprocessor vangt de geluidstrillingen op.
  • De opbouw brengt de geluidstrillingen over op het implantaat.
  • Een klein titanium implantaat wordt aangebracht in het bot achter het oor. Het implantaat brengt de geluidstrillingen via het schedelbeen over op het werkende slakkenhuis.

In de geluidsprocessor zijn er verschillende modellen mogelijk, afhankelijk van het gehoorverlies.

BAHA SOFTBAND.

Baha Softband is de oplossing voor de jongste Baha-gebruikers, die te jong zijn voor een Baha-operatie. De Softband is een elastische band met als aansluiting een kunststof drukknop. De band heeft een sluiting van Velcro waardoor hij gemakkelijk kan worden aangepast aan de grootte van het hoofd van het kind.