't Oorhuis

Stappenplan Hoortoestellen

Stap 1 : NKO bezoek
Om recht te hebben op een proefperiode en tussenkomst van de mutualiteit, moet u eerst langs een neus-keel-oorarts (NKO-arts) om een voorschrift. Dat voorschrift blijft een half jaar geldig, u moet dus de proef starten binnen deze periode.

Stap 2 : Eerste bezoek hoorcentrum
Bij onze eerste kennismaking overlopen we een vragenlijst om na te gaan welke problemen u ervaart en in welke hoorsituaties u zich meestal bevindt. Op deze manier hebben we een evaluatiedocument om later de vorderingen met uw hoortoestel te meten.

Na verschillende onderzoeken geven we u advies omtrent de mogelijkheden en worden er voorbereidingen getroffen om de proefperiode op te starten.

Stap 3 : Proefperiode
Tijdens het tweede bezoek kan u het hoortoestel op proef komen halen om in uw eigen omgeving uit te proberen. We stellen het toestel af volgens uw wensen en behoeften, en leggen ook duidelijk uit hoe u het hoorapparaat moet gebruiken.

De proefperiode duurt minstens twee weken en net zolang tot u al dan niet tevreden bent.

Stap 4 : Controle
Na minstens twee weken proefperiode komt u terug op controle. U weet ons te zeggen wat goed of minder goed is verlopen en waar eventueel nog bijstellingen dienen te gebeuren. Nadien neemt u het apparaat terug mee om het in uw eigen omgeving verder uit te testen.

Stap 5 : Aankoop hoortoestel(len)
Als u tevreden bent met uw appara(a)t(en) en ze wil aankopen, brengen wij de nodige documenten in orde met het ziekenfonds.
Eventueel meerdere consultaties
Zoals we hierboven hebben vermeld, kan het nodig zijn om meerdere keren uw apparaat te laten bijregelen en dus ook meerdere keren terug op controle te komen. U behoudt het toestel op proef tot u tevreden bent van de afstelling. Eventueel vergelijkt u met een ander apparaat.

Follow-up
Elke drie tot zes maanden moet u terugkomen om het apparaat te laten nazien. Wij zullen dan het oorstukje grondig reinigen en eventuele filters alsook de verbindingsbuisjes vervangen om de zes maanden heeft u ook recht op een pakje batterijen.(en dit gedurende 5 jaar)

Heeft u nog vragen contacteer alvast een van onze audiologen.

Tot HoorsTerug naar nieuws