't Oorhuis

‘t Oorhuis schenkt 10 ontvangers voor de ringleiding van cultuurcentrum De Werf

Beste 

Dankzij onze partner ’t Oorhuis hoeven slechthorende bezoekers van De Werf geen enkel moment in het theater meer te missen.

De benedenzaal van de schouwburg van het cultuurcentrum De Werf te Aalst is uitgerust met een ringleiding voor slechthorenden. De Werf was trouwens één van de eerste cultuurcentra die dergelijke ringleiding installeerde.

De ringleiding kadert binnen de specifieke werking van het cultuurcentrum rond doelgroepenbeleid. Aangezien cultuur voor iedereen toegankelijk moet zijn en elke gebruiker in optimale omstandigheden cultuur moet kunnen consumeren, werd een openbaar gebouw als het cultuurcentrum De Werf uitgerust met een systeem voor slechthorenden. Hierdoor kunnen mensen met gehoorproblemen een versterkend signaal ontvangen wat hen toelaat optimaal te genieten van het theatergebeuren. Het systeem zorgt er immers voor dat storend achtergrondlawaai wordt gefilterd en dat versterkte geluiden rechtstreeks op te vangen zijn in het hoorapparaat of de ontvanger.
Hoorapparaten met een T-stand hebben automatisch ontvangst. Voorwaarde is wel dat de T-stand geactiveerd werd door een audioloog. Voor slechthorenden zonder hoorapparaat en bezoekers met een hoorapparaat zonder T-stand beschikt het cultuurcentrum dankzij ‘t Oorhuis over tien ontvangers die gratis ontleend kunnen worden aan de balie.

Technisch
Het ringleidingsysteem bestaat uit een versterker die op een geluidsbron wordt aangesloten, en uit een lus, die langs de wanden van de benedenzaal werd gelegd. Het geluidssignaal wordt omgezet in elektrische stroom, die via de lusvormige draad een magnetisch veld opwekt. De speciale T-stand van het hoorapparaat en de ontvangers vertalen het magnetisch veld naar geluid.

Met dank aan ‘t Oorhuis Aalst
De Werf is sterk in partnerships. ’t Oorhuis Aalst is één van de Werfpartners die de werking van De Werf helpt faciliteren.’t Oorhuis stelde daarom tien gloednieuwe ontvangers ter beschikking en bekijkt samen met De Werf de technische mogelijkheden om ook de kleine zaal uit te rusten met een ringleiding.

Persinfo: Karin De Schutter, 053 72 38 29

Terug naar nieuws