Over ons

In elk hoorcentrum van ’t Oorhuis is er steeds een audioloog aanwezig voor een informatief gesprek en een vrijblijvende gehoortest (zonder medisch doel). 

Heeft u reeds een gehoorverlies en wilt u daar een oplossing voor, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met een voorschrift van een neus-, keel- en oorarts kan een vrijblijvende proef met hoortoestellen gestart worden. Wij bekijken samen wat het best bij u past. Wij hebben een groot aanbod hoortoestellen, zodat iedereen op een gepaste manier kan geholpen worden naargelang de persoonlijke behoeften, het gehoorverlies en de financiële mogelijkheden.

Stappenplan
NKO-arts bezoek

Om recht te hebben op een proefperiode en tussenkomst van de mutualiteit, moet u eerst langs bij een neus-keel-oorarts (NKO-arts) om een voorschrift. Dat voorschrift blijft een half jaar geldig. U moet de proef dus starten binnen deze periode.

Eerste bezoek hoorcentrum

Bij onze eerste kennismaking overlopen we een Cosi- vragenlijst om na te gaan welke problemen u ervaart en in welke hoorsituaties u zich meestal bevindt. Op deze manier hebben we een evaluatiedocument om later de vorderingen met uw hoortoestel te meten. Na onderzoek geven we u advies omtrent de mogelijkheden en worden er voorbereidingen getroffen om de proefperiode op te starten.

Proefperiode

Tijdens het tweede bezoek wordt uw hoortoestel ingesteld en kan u het hoortoestel op proef meenemen om in uw eigen omgeving uit te proberen. We stellen het toestel af volgens uw wensen en behoeften en leggen ook duidelijk uit hoe u het hoorapparaat moet gebruiken. De proefperiode duurt minimun 14 dagen en net zolang tot u, al dan niet, tevreden bent.

Controle

Na een week proefperiode komt u terug op controle. U weet ons te zeggen wat goed of minder goed is verlopen en waar eventueel nog bijstellingen dienen te gebeuren. Nadien neemt u het apparaat terug mee om het in uw eigen omgeving verder uit te testen.

Aankoop hoortoestel(len)

Als u tevreden bent met uw appara(a)t(en) en ze wil aankopen, brengen wij de nodige documenten in orde met het ziekenfonds. Bij aankoop van een hoortoestel heeft u een garantie van 5 jaar.

Follow-up

Elke drie tot zes maanden moet u terugkomen om het apparaat te laten nazien en indien nodig te laten bijregelen, deze opvolging is gedurende 5 jaar inbegrepen in de totaalaanpassing van het hoortoestel(len).