't Oorhuis

Ringleiding

Ringleidingsinstallaties

Wilt u privéruimtes uitrusten met een ringleidinginstallatie, kleine of middelgrote conferentieruimtes of zalen tot een oppervlakte van 1200m²? Wij helpen u graag met een gekwalificeerde service. Van deskundig advies, materiaalkeuze en planning tot installatie en inwerkingstelling van de ringleidinginstallatie.

Bovendien bieden wij een uitgebreid assortiment van onderdelen voor het effectieve gebruik van ringleidinginstallaties.

Ringgeleiding

Wat?

Ringgeleiding is een systeem waarbij informatie  van een spreker vooraan in een ruimte is doorgegeven naar hoortoestellen.  Ringgeleiding komt vaak voor in openbare ruimtes, daar waar een inductielus ligt. Ringgeleiding wordt aangebracht doorheen de ruimte meestal in de vloer,..., waardoor signalen opgevangen worden van de spreker vooraan zodat overdracht mogelijk is naar de hoortoestellen. om overdracht te bekomen moeten er wel op een aantal dingen gelet worden: 

- Ringgeleiding staat actief  ( vraag steeds vooraf bij het betreden van de zaal of deze actief is)

- 'T' stand actief van de hoortoestel 

-  Ringgeleidingversterker

Hieronder vindt u wat meer informatie over de verschillende types

Ringgeleiding

Types

Dit systeem biedt de persoon met hoortoestellen de mogelijkheid gesprekken in theaterzalen, concertzalen,... te gaan beluisteren zonder alsmeer het achtergrondlawaai te gaan opnemen. Hierbij wordt de spreker waargenomen in de hoortoestellen d.m.v. een microfoon die de spreker vooraan draagt.

Om dit te gaan toepassen hebt u verschillende mogelijkheden: 

1) U kan het hoortoestel op de 'T' stand plaatsen waardoor u de spreker vooraan waarneemt door de hoortoestellen.

2) Naast het hanteren van de 'T' stand is het  alsook mogelijk om te  gaan werken via een afstandsbediening om het hoortoestel te gaan gebruiken in deze situaties. Hierbij wordt de informatie via gestreamt naar de hoortoestellen doordat deze via de afstandsbediening worden aangepast.

3) Het signaal dat wordt waargenomen door de microfoon van de spreker vooraan kan versterkt worden via een versterker. Hierbij kan men het volume  zelf gaan regelen van de versterker zonder dat uw buurman/vrouw last ervaart van het geluidsniveau van u.

4) Naast het hanteren van ringgeleiding in gebouwen, kan er ook via ringgeleiding gewerkt worden voor tv, radio,....  Daar via een lus rond de hals.